Geologisk museum 11 februar 2015

I går var vi 14 fra Den Danske Forening, som alle havde læst grundigt i programmet at der var gode muligheder for spændende påfyld.

Vi trodsede kulde og islagte stier i Botanisk have og kom frem til Geologisk Museum, som jo egt havde truet med at lukke ned for renovering – men dørene lod sig åbne og vi blev mødt af en veloplagt geolog, dansk var han oveni købet og hed Henrik Friis – leder af forskningsgruppen på museets.

Han viste os rundt og fortalte masse om stenenes forunderlige gåder, vi lærte om former og farver og kemiske formler og vi prøvede at hænge på så godt vi kunne.

Vi har lovet at komme tilbage, og også fortælle alle I andre om den spændende verden, der åbner sig bag de tunge døre – så  I også kan få lyst til et besøg!

Bagefter drak vi kaffe med dejligt økologisk bagværk på Tøyen Hovedgård. Her var der isskulpturer udenfor (måske lavet af besøgende børnehavebørn?) og små hyggelige stuer inde! Og en sød ung pige der gjorde sit bedste for at traktere os den sidste time af åbningstiden.

Så var det ud på glatisen igen og pejle os frem til T-bane stationen – og så videre til Litteraturhuset for de fleste af os – hvor vi fik middag før foredraget om Færøerne. 

Foredragsholderne var 2 søde damer – en dansk, Lisbeth Nebelong og en norsk Marit Larsen, som supplerede hinanden vældig godt.

Lisbeth har skrevet en trilogi - ”Når englene spiller Mozart” - handlingen er lagt til Færøerne, hvor hun har boet nogen af sine barneår og derfor taler sproget. Hun er også skribenten bag Politikkens ”Turen går til Færøerne”.

Marit Larsen er rejse ekspert og planlægger blandt meget andet spændende rejser til Færøerne.  

De var begge interessante fortællere på hvert sit felt – og selvfølgelig endte de fleste af os op med at ønske en rejse til ”Verdens bedste ø-samfund” - hvem kan stå for det?